четвер, 16 квітня 2020 р.

П15 16.04.20 Тема: Догляд за волоссям після хімічної завивки

Тема: Догляд за волоссям після хімічної завивки

  Будь-який тип завивки призводить до послаблення волосся, зниження його стійкості проти ушкоджень. Після хімічної реакції кератин волосся поновлюється протягом 48 годин, отже, поводитись із завитим волоссям потрібно дуже обережно. Тому бажано протягом цього часу волосся не сушити і не укладати феном, не накручувати на бігуді. Якщо без бігуді та фена обійтись не можна, необхідно нанести на волосся засоби для укладання, сушити волосся натуральним способом або при мінімальних температурах від електрообладнання.

Для догляду за волоссям з хімічної завивки існують свої правила:
  • Мити голову потрібно тільки спеціальними шампунями, також використовувати спеціальні бальзамами для волосся з хімічної завивки.
  • Якщо волосся дуже пересушене, слід провести інтенсивне лікування, яке відновить структуру волосся: можна використовувати лікувальні засоби, маски для ослабленого волосся. Курс лікування не менше 10 сеансів.
  • Після кожного 3-4 миття голови бажано застосовувати лікувальні препарати, а для довгого волосся необхідний препарат для кінчиків волосся, тому що вони стануть сухіші після завивки.
  • Щоб хімічна завивка збереглася як можна довше, не можна відтягувати волосся в мокрому стані, викручувати їх рушником. 
  • Розчісувати їх можна тільки рідким гребінцем, тут же надавати їм форму руками. 
  • Не варто лягати спати з мокрою головою.
  • Необхідно берегти волосся від впливу прямих сонячних променів, солоної і холодної води, а влітку захищати їх спеціальними препаратами з ультрафіолетовим захистом.
  • Укладання виконується більш щадним способом. Важливо не пересушувати волосся і не травмувати їх начосом. Для укладання слід використовувати живильну піну-бальзам. 
  • Для поновлення кольору та структури волосся можна здійснити тонування.

Робимо хімічну завивку волосся самостійно


  І ось після всіх цих маніпуляцій нарешті можете насолодитися результатом. Зусилля не пропадуть дарма: з хімічної завивки полегшується ранкова укладання, адже волосся стали більш податливими і м'якими, краще тримають форму і дають можливість пробувати багато самих різних варіантів зачісок.

Завдання:
1. Уважно прочитати конспект, головне занотувати у робочий зошит.
2. Перегляньте відео.
3. Перегляньте корисну інформацію за посиланням.
4. Виконайте вправу (скріншот виконаної вправи надішліть на Viber, електронну пошту bilyk.polina@gmail.com).
5. Зробіть презентацію з теми: "Догляд за волоссям після хімічної завивки".

Бажаю успіху!!!

Виконані завдання можна надіслати на Viber, електронну пошту bilyk.polina@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар