вівторок, 31 березня 2020 р.

П15 31.03.20 Тема: Загальні відомості про хім. завивку. Препарати для хім.завивки. Особливості використання різних видів препаратів для хім.завивки

Тема: Загальні відомості про хім. завивку. Препарати для хім.завивки.
 Особливості використання різних видів препаратів для хім.завивки



Завдання
1. Уважно прочитати конспект, занотувати головне у робочий зошит
2. Намалювати в робочому зошиті мал.1

мал.1
  Хімічна завивка - це процес, внаслідок якого волосся придбаває пишноту і  податливість, а пасма завиваються в локони різної величини і жорсткості. 

  На основі хімічної завивки виконується різноманітні укладання. 
  Основна задача цієї процедури - зробити волосся здатним зберігати задану форму.

Загальні відомості про хімічну завивку

  При виконанні хімічної завивки необхідно знати наступне:
1. Для волосся, що вимагає оздоровчого лікування - виснажених і хворих - хімічну завивку робити не треба.
2. Перед виконанням хімічної завивки здорового волосся потрібно поцікавитися самопочуттям клієнта, оскільки хімічну завивку виконувати не можна при наявності наступних чинників: хвороба, стрес, вагітність, годівля грудьми, критичні дні. 
3. При температурі в приміщенні менше за 24 градусів взимку і 22 градусів влітку хімічну завивку так само виконувати не треба.
4. Перед хімічною завивкою необхідно зробити тестування на шкірі. Для цього змочуємо тампон складом і наносимо за вушною раковиною, через 15 хвилин перевіряємо реакцію. Якщо шкіра почервоніла, завивку на цей склад робити не варто. Необхідно підібрати інший склад або відмовитися від завивки.

 Препарати для хімічної завивки

    Для хімічної завивки використовується наступний склад:
Для вітчизняного виробництва «Локон», виробництво Німеччини «Лонда», «Форм-велл», «Перш-фом» і інші. Склад підбирається у відповідності до структури волосся. Дуже важливою характеристикою препарата для завивки є його водневий показник pH. Чим він вище, тим активніше вплив препарата на волосся і тим більше імовірність повного руйнування зв'язків і розчинення кератина волосся.
Лужний перманент - цей склад застосовується для завивки здорового і натурального волосся і створює пружний завиток. Недоліком лужного перманента є те, що він виділяє шкідливі пари, які при вдиханні можуть викликати у людей різні побічні явища - головний біль, нездужання, дерматити. Тому дуже важливо стежити за тим, щоб приміщення перукарень добре провітрювалися. Класичні лужні склади сьогодні вже не так агресивно діють на волосся завдяки наявності в них речовин, які заліковують пошкодження, що вже є на волоссі і послабляють дію препарата для завивки на ці місця.
Кислотно-збалансований перманент - він не містить сильних лугів і, отже, менш шкідливий для волосся. Дія кислотно-збалансованого перманента набагато м'якше лужного, але завиток виходить менш пружним. Такий вигляд перманента застосовуються при слабому від природи, утомленому, сильно забарвленому волоссі. Його недолік в тому, що він менш стійкий, і завивка тримається на волоссі не дуже довго. Особливістю кислотного складу є те, що завдяки малому розбуханню волосся зачіска менше боїться вологи і впливу погоди, а кучері і хвилі виглядають більш природно.
М'який лужний перманент - щадний розчин перманента не заподіює волоссю ніякої шкоди в порівнянні із звичайним лужним. При обробці волосся виходить протеїновий курс лікування, завдяки якому поліпшується структура пошкодженого волосся, а завивка виходить більш довговічною. Препарат майже не має запаху, не заподіює шкірі і дихальним органам ніякої шкоди. Але ризик появи алергії при його використанні більш високий, ніж при використанні звичайного лужного складу.
Гелеподібний засіб для перманента - на відміну від звичайних рідких препаратів, гелподібний добре видавлюється з тюбика і наноситься пензликом. Гелеподібний препарат зручний для завивки окремих ділянок волосся голови. Він застосовується для завивки кореня волосся, що відростало, підняття кореня короткого волосся, завивки скроневих зон в чоловічих коротких стрижках. У цьому випадку використовують не коклюшка, а гребінець. На волосся наносять гель-перманент і гребінцем додають волоссю необхідну форму.
Пеноподібний перманент - це найнешкідливіший препарат для завивки волосся. Вплив його настільки м'який, що внаслідок завивки волосся набуває об'єм практично без завитків.

Фіксатори.
 Щоб зафіксувати отриманий завиток застосовують склад, що володіє окислювальними властивостями. Всі готові препарати для фіксування волосся після хімічної завивки містять перекис водня не більше 3%. 
  Фіксатори можуть бути концентровані і неконцентровані, пінні і не пінні.
Всі лужні розчини впливають на шкіру і волосся руйнуючим чином, тому працювати з ними треба дуже обережно. По закінченню завивки вони повинні бути нейтралізовані і абсолютно видалені з волосся.

Немає коментарів:

Дописати коментар