середу, 25 березня 2020 р.

П15 25.03.20 Тема: Фарбування сивого волосся

Тема: Фарбування сивого волосся

   Структура сивого волосся змінена порівняно зі здоровим, у ньому з’являється велика кількість порожнин, заповнених повітрям. Сиве волосся жорсткіше, сухе та погано піддається фарбуванню. Уміле фарбування і правильний догляд за сивим волоссям надають йому здорового, привабливого вигляду. Щодо нового кольору, який надається сивому волоссю, застосовують термін «косметичний колір». 
   Для сивого волосся актуальна попередня обробка протравлюванням, під час якого на всю довжину волосся наносять окисник. Його не змивають, підсушують, виконують фарбування.          Повному зафарбуванню сивого волосся сприяє процедура передпігментації, особливо якщо сивина нерівномірна або посивіли окремі пасма. Для виконання передпігментації на волосся наносять барвник, на тон темніший натурального кольору волосся й розбавлений у пропорції 1:1 з водою, витримують 10 хв, не змивають. Потім наносять барвник із 6- або 9- процентною емульсією окисника на 35 хв (15 хв з додатковим теплом і 25 – без додаткового тепла). Потрібно періодично розчісувати волосся. Після закінчення часу витримки барвник змивають з волосся шампунем і виконують нейтралізацію. Для того, щоб повністю зафарбувати волосся, надати йому 22 косметичного кольору, барвник має складатися з двох рівних частин – ½ натурального кольору та ½ бажаного кольорового нюансу. Якщо сиве волосся становить 50 % і менше, натуральна частина барвника може становити 1/3 фарбувального розчину.
 Для нейтралізації небажаних жовтуватих відтінків на сивому волоссі застосовують відтінювальні шампуні, які надають волоссю свіжого сріблястого відтінку.






Завдання:
1. Уважно прочитати конспект, занотувати головне в робочий зошит
2. Переглянути відео

Немає коментарів:

Дописати коментар