понеділок, 23 березня 2020 р.

П15 23.03.20 Тема: Фарбування волосся фізичними барвниками

Тема: Фарбування волосся фізичними барвниками

   Тонування волосся – це фарбування в різні тони одного кольору (2-3 відтінки одного кольору) без руйнування натурального пігменту волосся.
   Розрізняють інтенсивне і щадливе тонування. 
   Фарби для інтенсивного тонування не містять аміак, а тільки небагато окислюючих речовин, і тримаються до двух місяців. За допомогою них можна освітлити волосся на декілька тонів або зафарбовування у будь-який темний колір. 
 При щадливому тонуванні фарба тримається близько двох-чотирьох тижнів, що дає можливість частіше тонувати волосся. Такі засоби частіше за все містять вітаміни і добавки, які полегшують розчісування і доглядають за волоссям, не порушуючи його структуру. 
   А для самого легкого тонування волосся випускають відтінюючі засоби у вигляді шампунів, мусів, пінок і навіть спреїв, які змиваютьсяч через декілька разів миття волосся голови – це особливо актуально для яскравих неонових відтінків.
 Тонування може бути первинним і повторним процесом. Повторне тонування можна розцінити як зміну тональності кольору волосся порівняно з кольором попереднього фарбування. 
  Фарбування можна здійснити на всій масі волосся, на окремих зонах або для отримання різної тональності волосся вздовж одного пасма. 
   Якщо тонування пасма волосся виконують із поступовим переходом від темного тону біля коренів до світлого тону на кінцях, таку операцію називають розтягуванням кольору. 

Фарбування волосся в насичений колір за допомогою тоніка 

  Для того, щоб отримати яскравий, насичений колір волосся, треба витримати фарбу на волоссі 35-40 хв. Чим довший час витримки, тим насиченіший колір. Техніка нанесення барвника класична: НПЗ – ТЗ – СЗ горизонтальними чи вертикальними проділами. 

Надання волоссю певного відтінку

   Щоб надати волоссю відтінку треба після миття голови шампунем ополоснути їх тоніком розбавленим з водою. На світлому волоссі фізичні барвники швидко проявляють колір. Можна використовувати тоніки для нейтралізації жовтизни. 

Завдання:
1. Уважно прочитати конспект, головне занотувати у робочий зошит.
2. Зробити презентацію з даної теми

Немає коментарів:

Дописати коментар