пʼятницю, 20 березня 2020 р.

П15 20.03.20 Тема уроку: Послідовність фарбування волосся барвниками першої та другої груп

Тема: Послідовність фарбування волосся барвниками першої та другої груп

        Для виконання фарбування волосся використовують барвники І та ІІ групи. 
      Для процесу фарбування барвниками І та ІІ груп потрібні окисники, гребінці з широкими та вузькими зубцями, плівка, затискачі, мисочка, одноразовий пеньюар, рукавички. 
Перед тим як приступити до фарбування, необхідно зробити діагностику стану волосся. Наступний крок: зробити тест на подразнення шкіри до виду барвника. 
        Фарбу наносимо на сухе та невимите волосся. Після проведеної попередньої консультації з клієнтом, ми дізналися, якого результату хочемо досягти, готуємо волосся до фарбування, для цього розчісуємо його. Барвник змішуємо безпосередньо перед застосуванням, тому що процес окислення починається відразу і через нетривалий час суміш втрачає інтенсивність кольору та здатність проникати у волосся. Фарбувальну суміш слід ретельно перемішувати до однорідної консистенції. Працюємо у рукавичках. Барвники наносимо на пасмо пензликом, щіткою або аплікатором рівно, швидко і точно. Для досягнення рівномірної інтенсивності кольору фарба повинна достатньо обволікати кожну волосину. Барвник наносять на все волосся потиличної зони, тім’яні та скронь, відступаємо від коренів на 1-3 см. Фарбування виконуємо горизонтальними або вертикальними проділами. Для рівномірного розподілу фарби перукар розчісує волосся, відокремлюючи кожне наступне пасмо тампоном вати. Після завершення цих дій наносимо фарбувальну суміш на коріння волосся. Відлік часу починаються з моменту нанесення барвника на всю поверхню волосяного покриву. 
      Фарбування здорового нормального волосся окисними барвниками триває 20-40 хвилин, освітлення (знебарвлення) – до 50 хвилин. Якщо волосся слабке, достатньо 10-15 хвилин. Після завершення робіт виконуємо контрольну перевірку ступеня зафарбування, однорідності кольору на кінчиках і біля коренів, якщо недостатньо зафарбовано, то додатково добавити 5-10 хвилин. Якщо застосовуємо додаткове тепло, то час витримки зменшується втричі. Після закінчення дії барвника, волосся ретельно промивають спочатку водою, а потім з шампунем, виконують нейтралізацію бальзамом. 
    Ми повинні пам’ятати, що при виконанні фарбування потрібно: 
  • дуже обережно виконувати всі роботи, пов’язані з застосуванням барвників із оксидантами;
  •  працювати в рукавичках;
  • не виконувати операцію фарбування, якщо спостерігається чутливість шкіри, алергічні захворювання; 
  • запобігати потраплянню суміші в очі та на одяг клієнта і майстра;
  •  при роботі з гарячою водою після фарбування потрібно стежити за її температурою, температура води повинна бути нижче звичайної (28-33°С).



Завдання:
1. Уважно прочитати конспект, головне занотувати в робочий зошит
2. Зробити технологічну карту послідовності виконання фарбування волосся 

(намалювати в робочому зошиті). Вимоги до виконання технологічної карти
3. Переглянути відео

Немає коментарів:

Дописати коментар